• aweda

Pure chocola = gezond!


Pure chocolade, ik hou er van! Het is niet alleen goed voor je humeur, maar ook voor vele andere lichaamsfuncties. Oké nu moet je geen repen dag gaan eten maar 10 gram (ongeveer 2 blokjes) op een dag, mag gewoon. De cacaoboon komt van een plant. Daarom heeft het dezelfde voordelen als veel groenten. Het bevat vitamine A, B12, D en E. En bevat het mineralen als koper en magnesium. Hoe meer % er op de verpakking staat, meer minder suiker de chocolade bevat, en beter het dus is. Neem chocolade met een cacao % van minimaal 70 % of hoger. Voordelen van pure chocola : 1. Pure chocolade werkt ANTI-BACTERIEEL, het bestrijdt TANDBEDERF, is goed voor je HUID (huidmaskers). Het hele riedeltje dat je puistjes ervan kan krijgen, slaan we hierbij van tafel, mits je allergisch bent natuurlijk. Dit komt merendeels door de lactose, de suikers of andere toegevoegde stoffen. 2. Pure chocolade zou goed zijn TEGEN INSECTENBETEN en BRONCHITIS. 3. CAFEÏNE en THEOBROMINE, deze stoffen stimuleren je zenuwstelsel (dit zijn kleine hoeveelheden, GEEN ZORGEN, je zal er niet hyper en nerveus van worden). 4. Pure chocolade bavat het geluksstofje ENDORFINE. Bevat SEROTONINE, dit werkt weer als een antideppresivum. En het bevat FENYLETHYLAMINE (hetzelfde hormoon dat je aanmaakt als je verliefd bent). 5. De geur van chocolade kan RUSTGEVEND werken, en het kan zelfs in dezelfde staat kan komen als tijdens een meditatie. 6. In 2010 is uit een onderzoek gebleken dat pure chocolade kan helpen om het SLECHTE CHOLESTEROL (LDL) in je lichaam te VERLAGEN en het GOEDE CHOLESTEROL (HDL) in je lichaam te VERHOGEN. 7. Pure choclade bevat ook FLAVANOLEN (of flavonoïden / vitamine P), dit zijn antioxidanten die geheugenverlies kunnen verminderen, het verouderingsproces tegen gaan, zorgen voor elasticiteit van de bloedvaten (de kans op een hartaanval wordt daarmee volgens onderzoekers met 8% verlaagd), zorgen voor meer balans in je hormoonhuishouding, stimuleren de vertering en goed voor je nieren, versterken het immuunsysteem. 8. Cacao vermindert je eetlust dus het is een goede troef om in te zetten als je veel trek hebt in snacks.

#Chocolade

38 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea