• aweda

Ontbijtkoek


Een tussendoortje dat vaak genomen wordt is ontbijtkoek. Dat lijkt heel gezond maar dat is het niet. Het zit namelijk vol met toegevoegde suiker. Daarom een recept voor ontbijtkoek zonder toegevoegde suiker, en ook nog eens super makkelijk te maken!

Ingrediënten 250 gram volkoren speltmeel (of volkorenmeel)

3 eieren

2,5 eetlepels appelstroop (50 gram)

2 eetlepels honing (20 gram)

1 eetlepel speculaas kruiden

Halve eetlepel kaneel (als je ervan houdt)

2 theelepels bakpoeder

100 ml. water Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix bovenstaande ingrediënten in een beslagkom tot één geheel. Doe in een cakeblik bakpapier en giet hier het mengsel in. In de oven voor 25 minuten op 180 graden. Even laten afkoelen, in 10 plakken snijden en aanvallen! Warm het lekkerst.

Als je er een paar dagen van wilt genieten, pak je het in folie in en bewaar in de koelkast, of in zakjes in de vriezer. Njoy! 💚

#Zondersuiker #ontbijtkoek

76 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea