• aweda

Pastinaak soep!


Pastinaak is misschien wel de smaakvolste wortelgroente. Deze vergeten groente wordt steeds populairder. En terecht, want de mogelijkheden zijn eindeloos en het is heel gezond. Pastinaak zit vol met vitamine C en is rijk aan mineralen. De pastinaak, ook wel pinksternakel of witte peen genoemd, is familie van oude bekenden: wortel, kervel, venkel, peterselie en knolselderij. Verkrijgbaar vanaf november tot en met april. In de groentela kun je de pastinaak zeker nog 2-3 weken bewaren.

Het zoete anijsachtige aroma geeft warmte aan gerechten. En voor de opkomst van suiker, werd de wortel zelfs gebruikt om koekjes en vruchtenmoes mee te zoeten.

Pastinaak kun je stomen, stoven, koken of frituren, en er dus ook soep van maken.

Deze soep verwarmt je van binnen. Heerlijk met dit koude weer!

Wat heb je nodig:

500 gr pastinaak

1 liter groentebouillon

4 cm verse gember

sap van 1 sinaasappel

1 eetlepel kurkuma

1 theelepel kaneel

Kook het water in de waterkoker, en schil en snij ondertussen de pastinaak in blokjes. Als het water kookt, schenk het dan in de soeppan op het fornuis en voeg de bouillon blokjes en de pastinaak toe. Laat dit 15 minuten zachtjes koken.

Snij de gember fijn, (ik hou van gember maar als je de smaak ervan te overheersend vindt gebruik dan wat minder), en voeg dit samen met het sinaasappelsap en de kruiden toe. Pureer de soep met een staafmixer. Proef! Ik heb er nog wat extra kaneel aan toegevoegd....het geeft een heerlijk winters smaakje !

Garnering: Noten zijn een heerlijke combinatie met de pastinaak.

Rooster wat amandelschaafsel met wat pompoenpitten en samen met wat kiemgroente ter garnering in de soep.

Njoy!

Wil je vaker van dit soort recepten ontvangen?

Volg me dan op Instagram en Facebook

Liefs Andrea

#pastinaak #soep

70 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea