• aweda

Kikkererwtenmeel


Kikkererwtenmeel is in Nederland nog niet zo bekend maar wordt al eeuwenlang gebruikt in de Arabische keuken. Het is zo'n veelzijdig product en makkelijk te verwerken in allerlei recepten.

Kikkererwtenmeel wordt gemaakt van gemalen kikkererwten en is rijk aan eiwitten en vezels. Het is glutenvrij, heeft een geelachtige kleur en is een super veelzijdig product dat je makkelijk kunt verwerken in allerlei recepten.

Je kunt het in hartige en in zoete baksels gebruiken (pannenkoeken / wraps, quiche of wat denk je van een pizzabodem?!) en het is een goede vervanger voor bloem als bindmiddel in soepen en sauzen.

Te koop in de (biologische) supermarkt maar ook bij Turkse of Surinaamse buurtsupers. Vaak heeft het dan wel een andere naam (gram flour, of garbanzo flour).

Ik maakte er een hartige pannenkoek van. Je mengt het meel met water, bakpoeder en een scheutje olijfolie. Makkelijker kan het niet!

Benodigdheden voor 1 pannenkoek:

50 gram kikkererwtenmeel

100 ml water

1 el olijfolie

1 tl bakpoeder

Peper en zout

Eventueel xtra kruiden naar smaak: wat je lekker vindt!

Meng dit samen en verwarm een beetje olie in een koekenpan. Giet het beslag erin, en bak aan beide zijden een paar minuten.

Beleg met humus, avocado, tomaat en sla. Ook lekker met kipfilet en roerbakgroente!

Snel, simpel & gezond!

Liefs Andrea

Volg me op Instagram & Facebook

#Glutenvrij #kikkererwten #Pannenkoek #kikkererwtenmeel

144 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea