• aweda

Heb je honger of verveel je je?


Als jij de koelkast of een keukenkastje opentrekt, is dat dan omdat je echt honger hebt? Of verveel je je misschien?

Is het je wel eens opgevallen dat je op dagen waarop je niet zo druk bent, vaak meer eet? Dat je op een rustige dag thuis, meer snackt dan op een dag waarop je honderd dingen moet en/of wilt doen?

Uit onderzoek blijkt dat we vaak eten, en dan vooral snaaien/snacken omdat je niks te doen hebt, ook als we op die momenten eigenlijk helemaal geen trek hebben.

Wanneer je je verveelt, geeft dat een gevoel van onrust in je lijf en dat gevoel lijkt erg op trek of honger. Dat heeft dus invloed op je maag maar ook op hoe je je voelt. Ben je chagrijnig of kortaf als je honger hebt? Heb je een knorrende maag als je je ergens aan irriteert? Grote kans dat verveling ook zorgt voor een chagrijnige bui.

Onrust en honger uiten zich op vrijwel dezelfde manier, omdat ze door je lijf en hersenen worden ervaren als iets naars, iets dat weg moet en dat vrij makkelijk opgelost kan worden. Met eten! Het is dus helemaal niet zo raar dat je zin krijgt om iets te snacken als je je verveelt.

Nu je dit weet van jezelf kun je er dus ook voor zorgen dat je je niet hoeft te vervelen. Ga IETS doen! De was, je administratie, de hond uitlaten, een boek lezen.....verminder de onrust in je lijf en verminder daarmee de lekkere trek. Probeer het eens!

#Verveling #Psychologie

46 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea