• aweda

Budget tip!


💶 Plan je maaltijden om geld te besparen 💶

Dit alleen al kan je helpen om binnen je budget te blijven terwijl je toch gezond voedsel eet. Door het plannen van je maaltijden kun je sommige gerechten vooruit maken zodat je die beschikbaar hebt voor je lunch of voor het diner.

Door je maaltijden vooraf te plannen, en een boodschappenlijstje te maken, ben je ook in staat om alle boodschappen in 1 keer in huis te halen. Zo bespaar je geld (geen impulsaankopen) , en tijd! Ook kun je zelfs wat groter inkopen, wat in combinatie met aanbiedingen, zeker wat geld bespaart.

Een handig hulpmiddel bij het plannen van je avondmaaltijden is om gebruik te maken van recepten kaartjes. Die kun je eenvoudig zelf maken (gebruik dik papier).

✔️Maak 31 kaartjes met recepten die jij en je gezin lekker vinden. Aan de voorzijde schrijf je de naam van het gerecht en aan de achterkant de bereidingswijze met benodigdheden en hoeveelheden. Dit kun je ook wat ruimer nemen zodat er altijd wat overblijft om te gebruiken als bijvoorbeeld lunch de volgende dag.

✔️Het plannen doe je 1 keer in de week. Je zoekt het aantal maaltijden bij elkaar dat je nodig hebt en waar je zin in hebt. Noteer de ingrediënten en kijk eerst wat je nog in huis hebt, en maak een lijstje van de ontbrekende ingrediënten. Hang de recepten kaartjes met een magneetje op de koelkast en iedereen kan ze vinden.

✔️Dit systeem kan je helpen om je aan een lijst te houden en voorkomen dat je niks in huis hebt.

Ik bewaar mijn recepten online maar ook in een recepten bak. Deze heb ik al zeker 25 jaar, vol met oude en nieuwe recepten 😃.

Hoe bewaar jij je recepten, en maak jij ook een schema met maaltijden?

#Plannen #Budget

25 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea