• aweda

Zoete chili saus


Zoete Chili saus ken je vast uit een flesje. Alleen jammer dat het zo vol met suiker zit. Daarom een recept om het zelf te maken. Zo klaar! Ingrediënten voor 1 flinke pot: 6 rode pepers (hou je van pittig laat dan de zaadjes zitten) 5 teentjes knoflook 200 ml water 100 ml witte azijn 100 ml honing 1 el arrowroot (bindmiddel) + scheutje water Snuf zeezout Was de rode pepers en verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de pepers in grove stukken. Hak de knoflook grof. Doe de rode pepers met de knoflook, het water, het azijn, de honing en een snuf zout in de blender of keukenmachine en blend er een egale massa van. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, een beetje structuur is best lekker. Je kunt het ook even kort pureren met een staafmixer. Giet het mengsel in een steelpan en breng het aan de kook. Maak een papje van de arrowroot en het water en voeg dit bij de chilisaus. Laat het al roerend nog een paar minuutjes doorkoken. De chilisaus is klaar als deze ietwat stroperig is geworden. Giet de saus in een schone pot en bewaar hem in de koelkast. Je kunt de saus wel enige weken bewaren, mits je de pot goed schoon houdt. Durf je te proeven? 😃

#Chilisaus

133 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea