• aweda

Radijs, een echte detox groente


Radijsjes, een heerlijke snack groente maar ook lekker in salades maar je kunt ze ook stomen, roerbakken en koken. En ze zijn super gezond! Ze zijn zeer rijk aan calcium, zitten bomvol vitamine C en ze bevatten ook nog flink wat ijzer en vezels.

Spijsvertering & ontgiften Radijs is goed voor de spijsvertering omdat er veel vezels in zitten en gaat constipatie tegen. Het voert bovendien ook alle overbodige afvalstoffen uit het lichaam. En dat is wel belangrijk om te weten: Wanneer je gaat afvallen, en dus vet verliest, komen er afvalstoffen vrij uit vet. Niet voor niets heeft ons programma een detox fase. Radijsjes zorgen voor een goede detox van het lichaam In de nieren worden gifstoffen opgeslagen zodat ze geen schade kunnen aanrichten in het lichaam. Door radijsjes te eten gaan de nieren harder werken om gifstoffen af te voeren. Het is een natuurlijk diureticum: je gaat er meer van plassen.

Radijsjes zijn ook goed te verwerken smoothie: Mix eens een paar radijsjes met een beetje gember en een hele komkommer. Doe er wat kruiden bij zoals verse tijm, perterselie en basilicum en je hebt een heerlijke en supergezonde drank. Wil je liever een wat zoetere smoothie? Mix dan 6 radijsjes met 100 ml kokoswater, 50 ml kokosmelk, 1 banaan en 50 gram (diepvries) frambozen.

Tip: heb je last van oprispingen na het eten van radijsjes? Natuurlijk moet je ze goed kauwen maar eet de bladeren van de radijs eens mee. Je zult er minder last van hebben.

Houdbaarheid

Zonder loof is radijs ongeveer een week in de koelkast houdbaar. Met loof is dit iets korter. Je kunt radijs het beste ondergedompeld in een kopje water en zonder blad in de koelkast bewaren. Als je het blad eraan laat zitten wordt de radijs sponzig.

Alle voedingsstoffen trekken uit de knol en gaan naar het blad. Radijs is vrij kort houdbaar door het hoge vochtgehalte. Hierdoor worden ze snel glazig of zwart vanbinnen. Radijs is niet geschikt om in te vriezen.

Leuk als je me ook volgt op Instagram en Facebook

Fijne dag!

Andrea

#Radijs #detox #Smoohtie

727 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea