• aweda

Laat je verleden los!


Goedemorgen allemaal! Vandaag wil ik beginnen met een blog over loslaten. Veel mensen zijn emotie eters en belonen zichzelf bij negatieve emoties zodat het vervelende en nare gevoel even weg is. We weten allemaal dat dit een tijdelijke oplossing is maar hoe kun je iets loslaten dat je dwars zit? Degene die mij goed kennen (en al langer kennen) weten hoe vol mijn rugzak ooit was. Het verleden heeft me gevormd maar ik laat me er niet meer leiden. Hoe ik dat doe? Lees maar verder....❤️ We komen uit het verleden, leven in het nu en zijn op weg naar de toekomst, dat geldt voor iedereen. Maar soms kunnen we het verleden moeilijk loslaten en staat het ons in de weg. We brengen in ons hoofd meer tijd door in het verleden. Dat is fijn als je mooie herinneringen hebt. De herinnering aan een fijne vakantie kan een saaie dag toch nèt wat leuker maken. Maar wat doe je als de herinneringen aan je verleden niet zo leuk zijn? -Zie het verleden als een les. In bijna elke situatie zit wel een les verstopt. Een les die leidt tot meer (zelf) inzicht en ervaring. Over jezelf en ook over anderen. Zonder het verleden had je dat inzicht misschien niet gehad. -Zie dat je je best hebt gedaan met de kennis die je toen had. Nu had je het misschien anders gedaan, maar toen hoorde die beslissing kennelijk bij jou. -Wrok naar anderen toe veroorzaakt pijn bij jezelf. Hoe meer wrok naar anderen, hoe meer pijn je voor jezelf creëert. Kies voor jezelf en denk niet meer aan wat anderen je hebben aangedaan. -Negatieve gedachten aan het verleden creëren negatieve emoties in het nu. Je kunt òf in het verleden, òf in het nu leven. Maar niet allebei tegelijkertijd. -Wat je wel kunt doen is vandaag betere beslissingen nemen. Andere keuzes die leiden tot een beter resultaat. Dat verandert het verleden misschien niet, maar voorkomt wel dat negatieve ervaringen zich niet meer herhalen. Je beslissingen van vandaag veranderen de toekomt. Dus leef vandaag en pluk de dag! -Je toekomst is alleen een verlengde van je verleden als je dezelfde keuzes blijft maken. Het is alleen maar extra bagage die zorgt dat je stil blijft staan. Laat het verleden achter je, daar hoort het thuis. Ben je bewust van het NU waarin je leeft. Alleen daardoor verander je je toekomst. Het gaat er niet om waar je vandaan komt, het gaat erom waar je naartoe gaat. Mooie dag! 🍀

#loslaten #emotieeten

37 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea