• aweda

Zelf tortilla chips maken


Heb je de Mexicaanse lasagne klaar gemaakt? Dan hou je waarschijnlijk wel 1 of 2 tortilla's over. Je kunt deze gebruiken als tosti of als wrap voor de lunch maar wist je dat je er ook heel eenvoudig tortilla chips van kunt maken?!

Tortilla chips

Wat heb je nodig?

Volkoren tortilla’s (te koop bij de biologische supermarkt, of Jumbo huismerk) Olijfolie Zout Kruiden naar smaak zoals: paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak een mengseltje van de olijfolie en de kruiden. Snij de tortilla's in driehoekjes of smalle reepjes. Besmeer ze met het kruidenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

In de oven voor ongeveer 10 minuten. Blijf in de buurt want ze gaan erg hard. Halverwege de tortilla's even omdraaien.

Lekker met zelfgemaakte guacamole of deze salsa saus :

Salsa saus

1 tomaat

Handjevol verse koriander

1 el verse peterselie

Sap van 1 limoen

1 teentje knoflook

1/2 ui

1 jalapeno peper

Zout

​Doe de tomaat, koriander, peterselie, limoensap, knoflook, ui, jalapeno en zout in de blender tot het een salsa is. Breng op smaak met peper en zeezout.

Njoy!

Ga jij nu ook zelf tortilla chips maken?

Andrea

#Tortillachips #Salsasaus #Mexicaanselasagne

0 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea