• aweda

Is zout (on)gezond?


Is zout (on)gezond?

Als we het over zout hebben, denken we vaak aan het gewone keukenzout wat bij elke supermarkt te koop is. Dit zout is vaak ook toegevoegd aan bewerkte producten, zoals brood, kaas, kant en klaarmaaltijden etc. Het is geraffineerd, zoals suiker en bloem, en bevat naast het mineraal natrium en de toegevoegde jodium niet veel voedingsstoffen meer.

Ongemerkt teveel zout

Als je met regelmaat kant en klare producten eet, zoals maaltijdpakjes, zakjes soep, magnetron maaltijden, krijg je al je dagelijkse portie zout binnen. De ADH is 6 gram per dag. Als je dan ook nog eens het bewerkte zout toevoegt aan je voeding, dan krijg je ongemerkt echt teveel binnen.

Er zitten gezondheidsrisico’s aan te veel zout binnen krijgen, zoals :

• verhoogde bloeddruk

• hart- en vaatziekten • nier functie problemen

• botontkalking.

Keltisch zeezout

Gelukkig is er ook een zout waar je lichaam goed mee uit de voeten kan. Dit zout is niet geraffineerd en bevat dus nog alle oorspronkelijke mineralen en sporenelementen. Keltisch zeezout is écht onbewerk. Het is ongezuiverd, ongeraffineerd en dus puur natuur.

We hebben dit zout nodig omdat het lichaam bij veel functies zout nodig heeft, te denken aan hersenvocht, bloed, zweet en tranen. Bloed bestaat voor een bepaald gehalte aan mineraalzouten en dit is voor 98% identiek aan zeezout. Het vult je lichaam weer aan wat het kwijt raakt door vochtverlies (transpiratie, urine).

Keltisch zeezout wordt gewonnen in Bretagne, Noord Frankrijk. Het winningsproces stamt uit de tijd van de Kelten en gebeurd door middel van kleilagen. Van alle zouten bevat Keltisch zeezout het laagste gehalte natriumchloride, waardoor er meer ruimte is voor andere mineralen en sporenelementen, en bevat 84 mineralen.

Reden genoeg om dit mooie zout te gebruiken toch?

Ik gebruik het al jaren. In de keuken maar ook goed voor je huid om het in bad te gebruiken (bij eczeem en psoriasis), of in een voetenbad, een drankje (sole), tandpasta of in je tuin (planten zijn dol op mineralen en zullen beter gaan groeien).

Keltisch zeezout, nu met 15% korting!

Wil je het zeezout gebruiken wat ik altijd gebruik? Ga dan naar www.selnature.com en gebruik de code " coachandrea" in je winkelmandje en ontvang 15% korting op het gehele assortiment!

De code is de hele zomer nog geldig, namelijk tot 21 september!

Fijne dag!

Andrea

#Keltischzeezout #Korting #Selnature

48 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea