• aweda

Tevreden zijn maakt je gelukkiger


Gelukkig zijn versterkt je immuunsysteem , het maakt je zelfverzekerder en opent nieuwe deuren. Maar gelukkig zijn is niet altijd haalbaar, daarvoor is het leven soms te complex en zijn tegenslagen soms best wel groot. Laten we de druk van "gelukkig zijn" eens weghalen.....want:

Wat is er mis met gewoon tevreden zijn?

Tevreden zijn wordt al snel geassocieerd met saai maar het kan juist ook een stabiele factor in je leven zijn. Als je niet meer streeft naar " het altijd blij & gelukkig moeten zijn" is er veel meer rust.

Tevreden zijn is iets verstandelijks, geluk is een gevoel. Tevredenheid is praktisch, en iets van alledaags....in je werk, in je relatie, bij je thuis. Hoe meer mensen zich tevreden voelen hoe meer mensen gelukkiger zullen zijn.

Geluksdruk

Het gevoel van geluk komt in pieken waardoor je je euforisch voelt, maar dat gevoel is ook snel voorbij en kan ertoe leiden dat het gewone gevoel erna een beetje saai is.

Het is een optelsom: als je alle plussen en minnen optelt en afweegt is het fijn als de uitkomst positief is. Als de som een keertje minder hoog is dan verwacht voel je je ontevreden....je kunt dan spreken van geluksdruk.

Social media speelt daarin zeker een rol, maar ook de reclame op tv en de advertenties in tijdschriften. Doordat we continue overstelpt worden met ideaalplaatjes van hoe het leven zou moeten zijn ontstaat het idee dat verdriet, eenzaamheid, opvoedingsproblemen, crisissen in relaties niet in een mensenleven horen.

Het lijkt een heel groot pretpark, maar daarin wonen we niet.

Als je jouw leven gaat vergelijken met al die hyper blije en über gelukkige mensen met kennelijk het ideale leven met de perfecte kinderen kan jou dat een eenzaam of een ongelukkig gevoel gaan geven. Wat doe ik verkeerd?

Ook al zou je zelf de slingers op willen hangen, het leven is gewoon echt niet altijd een feestje. Hoe graag je ook zou willen....

Als je graag een relatie wilt en je komt de ware maar niet tegen, of je gezondheid laat te wensen over, je hebt een zieke partner, je maakt je zorgen of je je baan over 2 maanden nog hebt, met wellicht ook geldzorgen.... dan is het leven soms best ingewikkeld.

Tevreden zijn

Daarom pleit ik voor tevreden zijn!

Je tevreden voelen voelt misschien wat kleiner maar dat is juist fijn. Want daardoor is dat gevoel wel realistisch en wel haalbaar. En al die kleine stukjes tevredenheid samen maken je toch echt heel wat gelukkiger. Probeer het eens...

FIjne dag!

Leuk als je me ook op Instagram en Facebook volgt !

Andrea

#Geluk #Tevreden

21 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea