• aweda

Pompoen is gezond, en lekker!


Denk ik aan de herfst en winter dan denk ik aan pompoen.

Pompoen is rijk aan vitamine A, C, E, B6, B11 (foliumzuur) en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor.

Gegrild door een salade, een soep of verwerkt in dit overheerlijke eenpansgerecht!

Volg je het e-Power+ programma ? Dan past dit gerecht in fase 1 en fase 4.

POMPOENCHILI , lekker verwarmend op een koude dag. Voor vier personen: 1 pompoen biologisch 1 rode peper 2 el olijfolie 300 g rundergehakt 400 g tomatenblokjes 800 g zwarte bonen Komijn poeder naar smaak Paprika poeder naar smaak Nootmuskaat naar smaak Chilipeper naar smaak (laat eruit als je niet van pittig houdt) Snufje zout koriander (of peterselie) Was de pompoen. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Snijd het vruchtvlees in stukjes van één centimeter. Ik laat de schil zitten. Tijdens het stoven wordt de schil zacht èn het geeft het gerecht een mooie oranje kleur. Heb je geen biologische pompoen dan is het beter om de schil wel te verwijderen. Snijd het steeltje van de peper. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook en ui en de helft van de peper één minuut op laag vuur. Voeg het gehakt toe en bak één minuut op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, tomatenblokjes en de kruiden toe en roer goed door. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur in twintig minuten gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de laatste vijf minuten de zwarte bonen toe aan het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de koriander/peterselie fijn. Verdeel de pompoenchili over vier borden of kommen en bestrooi met de koriander/peterselie en de rest van de peper. Serveer het volkoren wraps of taco's en evt wat zure room. Njoy!

Wil je vaker dit soort recepten ontvangen? Voeg me dan gerust toe op Facebook.

Andrea

#ePower #Pompoen #Chili

47 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea