• aweda

Liefde gaat door de maag


Er zijn maar weinig uitdrukkingen die je één op één kunt vertalen. Maar de ‘Liefde gaat door de maag’ , komt in heel veel talen voor. De Duitsers en Italianen houden het net als wij bij ‘Liebe geht durch den Magen’ en ‘L’amore passa per lo stomaco’ . Terwijl de Engelsen en Fransen toch echt de man erbij halen en zeggen: ‘The way to a man’s heart is through his stomach’ en ‘Le véritable chemin pour toucher le coeur d’un homme passe par son estomac’.

Verleiden met eten

Kunnen we verleiden met eten, of laten we ons verleiden door eten? En geldt dat alleen voor de man? Waar de uitdrukking vandaan komt is niet echt helemaal duidelijk. Maar ongetwijfeld zal meegespeeld hebben dat het koken in al die culturen in het verleden voornamelijk toebedeeld was aan vrouwen. En dat die man graag bleef als er goed voor hem gezorgd werd. In onze huidige tijd kan dit veel breder gezien worden en dat het voor iedereen geldt. Voor je man, je vrouw, je kind maar ook voor je eenzame buur, zieke collega, of goede vriend of vriendin . En dat het niet eens zozeer zou moeten gaan om wát er voor je gekookt wordt, maar dát er voor je gekookt wordt. Voor sommige mensen is koken een must , maar ik zou zo graag zien dat iedereen zich realiseerde dat zelf vers koken echt een kadootje is . Voor jezelf en voor die ander.

Want een goede maaltijd zorgt ervoor dat iemand zich beter voelt, blij wordt, zich getroost voelt en ja....ook geliefd voelt.

Koken is zorgen voor de ander

Koken om de liefde draaiend te houden, om erover te praten hoe lekker het eten was, om uit te wisselen, om te laten zien dat je om jezelf of de ander geeft. En dat hoeft echt niet duur of ingewikkeld te zijn. Wedden dat de ander glimlacht wanneer erbij gezegd wordt: ‘Dat heb ik speciaal voor jou gemaakt omdat je het zo lekker vindt’, of, omdat het je aansterkt, omdat het je aan vroeger doet denken, omdat ik het op de markt zag liggen en aan jou moest denken of omdat we het op die leuke reis aten. Vul maar in.... En ik realiseer me heel goed dat niet iedereen dat tegen een ander kan zeggen en velen voor zichzelf moeten koken, maar koken is ook een manier om tegen jezelf te kunnen zeggen: Ik ben het waard, want ook voor mij gaat de liefde door de maag. <3

Recept mugcake

En dat gaat zeker lukken met deze mugcake. Ontbijt op bed , voor je Valentijn of gewoon lekker voor jezelf. ;-)

Ik maak het beslag altijd in de Nutribullet (snel en geen klontjes) maar je kunt de ingrediënten ook fijnprakken en klutsen.

Beslag: 1 banaan (niet al te groot), 1 ei, 3 eetlepels havermout, scheut ongezoete amandelmelk, flink wat kaneel of koek-speculaaskruiden, en een zoetje (bijv. kokossuiker, agavesiroop).

Giet dit alles in een magnetronbestendige grote mok, en zet in de magnetron voor zo'n 3 minuten op 1000 watt. Kan ook in de oven: 180 graden, 20- 30 minuten.

Garneer met Griekse yoghurt en fruit.

Mooie dag !

Andrea

#Mugcake #Liefde #Valentijn

46 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea