• aweda

Gezonde bounty taart


Als je bewust met gezonde voeding bezig bent, zoals het volgen van het e-Power programma, mag je nog steeds genieten van lekkers. Gezond eten betekent namelijk niet dat je nooit meer iets zoets kunt snacken. Ik heb honderden recepten voor lekkere verantwoorde traktaties die passen in een gezond eetpatroon. Dus heb je zin in iets lekkers? Geen probleem ;-)

Dit bounty taartje is er daar één van. Zonder geraffineerde suiker, en ook nog eens heel makkelijk om te maken. Ik gebruik hiervoor trouwens virgin kokosolie, dat is een heerlijke olie om te gebruiken in dit taartje. Deze olie is namelijk niet ontgeurd en heeft daardoor nog een heerlijke kokossmaak! Ik koop het online bij Selnature. Verderop in deze blog heb ik trouwens nog een leuke aanbieding voor jullie....dus lees snel verder.

Wat heb je nodig voor dit heerlijke gezonde bounty taartje:

50 gram geraspte kokos

2-3 el biologische kokosolie

5 dadels, ontpit

halve tl vanille poeder/extract

snufje (Keltisch) zeezout

halve reep pure chocolade >80% cacao

Bekleed een klein ovenschaaltje met een stukje bakpapier (laat over de rand hangen).

Smelt in een steelpannetje de kokosolie en voeg de kokosrasp toe. Voeg evt. wat extra kokosolie toe als het mengsel te droog is. Of wat extra kokosrasp als het te vochtig is. Haal de pan van het vuur en meng goed door en zet even weg.

Meng de dadels (zonder pit) met het vanille extract/poeder en het zeezout in de keukenmachine of hakmolentje van de blender. Het gaat het beste als de dadels wat vochtig zijn. De dadels kun je van te voren even laten weken in water maar je kan ook een klein scheutje water toevoegen tijden het blenden. Het wordt een kleverige massa, dus wellicht moet je af en toe de dadelpasta even van de rand van de kom afschrapen en weer verder blenden.

Voeg de dadelpasta toe aan het kokosmengsel en meng goed door. Schep dit over in het ovenschaaltje en laat het een uurtje uitharden in de vriezer.

Haal de kokosplak uit de vriezer. Smelt de chocolade au bain marie en smeer het uit over de kokosplak. Laat het taartje een uurtje uitharden in de koelkast . Kun je niet zo lang wachten (wat ik heel goed snap, hahaha!) zet het dan 15 minuten in de vriezer.

Wil je liever hapklare stukjes maken? Snij dan de bevroren plak in kleine stukjes en dip ze in de gesmolten chocolade. Je hebt dan wel wat meer chocolade nodig, ohoh ;-)

Laat ze op bakpapier even uitharden, in de koelkast of in de vriezer.

Leuke korting!

Wil je de kokosolie kopen die ik altijd gebruik? Ga dan naar Selnature, en gebruik de code andrea15% in het winkelmandje. Je ontvangt dan 15% korting op alle biologische oliën in de webshop! De olijfolie is trouwens ook echt een aanrader ;-)

De code is geldig t/m 25 juli..dus sla snel je slag!

Heb je dit recept gemaakt? Laat het mij weten via Instagram of Facebook.

Dat vind ik echt superleuk om te zien!

Andrea

#kokosolie #bounty #Zonderenummers #zondergeraffineerdesuiker

269 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea