• aweda

Afvallen en je mindset


Wie aan afvallen denkt , denkt als eerste aan het aanpassen van je voedingspatroon of aan minder snoepen, of aan meer bewegen. Maar de belangrijkste factor bij afvallen gaat over je gedrag.

Want

Hoe komt het dat je te zwaar bent?

Waarom eet je meer dan goed voor je is?

Waarom beweeg je niet wat meer?

Waarom zit je iedere avond op de bank voor de tv?

Al die zaken gaan over jouw gedrag en als je blijvend gewicht wil verliezen dan zul je blijvend je gedrag moeten veranderen. TIjdelijke veranderingen geven je namelijk tijdelijke resultaten. Je gedrag veroorzaakt dat je gaat aankomen, en je gedrag wordt bepaald door…tadaaaa....je mindset!

Afvallen en je mindset

Je mindset is echt belangrijk bij het afvallen. Wil je je gedrag veranderen dan moet je bij je mindset beginnen. Want die regelt hoe jij handelt. Het is zelfs zo dat 90% van het succes om je doel te behalen wordt bepaalt door die mindset.

Als jij denkt, “Ach, morgen is er weer een dag ik mag vanavond wel lekker tv kijken. Ik heb hard gewerkt, ik heb het wel verdiend.” Zal je ook daadwerkelijk op de bank neer ploffen en er niet meer afkomen. Extra bewegen zit er niet in.

Of als jij denkt “maandag begin ik.” en het is nu woensdag, dan zal je de rest van de dagen tot aan die maandag niets extra’s doen om gewicht te verliezen. Maandag ga je immers beginnen?

Maar maandag is een wel weer een excuus om niet te beginnen, want dan is je beste vriendin jarig en de maandag erop heb je een bespreking inclusief lunch en de maandag daarop…

Verander je mindset, verander je gewicht

Alles begint dus met je mindset. Hoe jij denkt bepaalt jouw handelen.

Daarom geef ik je een kleine tip om beter van start te gaan.

Stel jezelf niet de vraag: Hoeveel wil ik afvallen?

Maar stel je zelf eens de vraag: Waarom wil ik afvallen? En schrijf dat op.

En schrijf ook op hoe je zou voelen als je je doel haalt, en beschrijf ook hoe je je zou voelen als je doorgaat met wat je nu doet.

Als je met die vraag aan de slag gaat, zal je zien dat je verder komt. Dus, waarom wil jij eigenlijk afvallen? Zelfs als je precies weet hoe het moet, blijft afvallen lastig. Zeker als je het in je eentje moet doen, maar gelukkig hoeft dat niet.

Als je het e-Power programma volgt krijg je steun en motivatie van mij en alle andere deelenemers. We doen het samen!

Andrea

Leuk als je me ook volgt op Facebook en Instagram!

#mindset

34 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea