• aweda

Hoisin saus zonder meuk


Een lekkere salade met zelfgemaakte hoisin saus zonder meuk. Deze saus is lekker bij kip en vis maar ook in wokschotels.

Ik heb het nu gebruikt in een salade: een paar plakjes zalm op een bedje van veldsla, gegrilde paprika en gegrilde courgette (met tijm, peper en zout), en een halve avocado.

Fase 3 van het epower programma. En met volkoren pasta erbij maak je er zo fase 1 of 4 van. Easy!

Hoe maak je de hoisin saus?

Benodigdheden:

150 gr rode miso pasta (te koop bij toko en bio supermarkt) 150 ml ahorn siroop (of honing) Halve tl Chinese 5 kruiden poeder 1-2 tenen knoflook 1 tl olijfolie

Optioneel 1 tl sesam olie 2 el soja saus (kikoman)

Verhit de olijfolie in een steelpannetje en pers de knoflook erboven uit en voeg de Chinees kruiden poeder toe. Roer door.

Voeg vervolgens de miso pasta en de ahorn siroop toe. Verhit dit op laag vuur ca 5 minuten.

Proef! En breng zonodig op smaak met de sesamolie en soja saus.

En klaar is je zelfgemaakte Hoisin saus.

Je kunt deze saus een paar maanden bewaren in de koelkast. Mits je de pot wel schoonhoudt!

#ePower #Hoisinsaus

10 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea