• Andrea

Hulp bij afvallen

Bijgewerkt: jan 1


Je wilt gezonder eten en afvallen. Je hebt een goed plan van aanpak. Er is een dagmenu waar je je aan kunt houden en ook qua bewegen weet je wat je te doen staat. Kortom, jij gaat ervoor!

Geen steun tijdens afvallen

Maar dan loop je tegen een probleem aan waar je geen rekening mee hebt gehouden. Je partner, van wie je steun had verwacht laat het afweten. Een gezond tussendoortje omdat jij wilt afvallen? Nou echt niet hij pakt gewoon een zak chips en gaat die naast je zitten opeten.

Minder vlees eten? Hij peinst er niet over en als het zijn beurt is om te koken ligt er dan ook een vette hamburger op je bord in plaats van een stukje kipfilet.

Dat is lastig, de steun die je zo hard nodig is, is er niet. En dat terwijl die steun van een partner juist heel erg belangrijk is. Partners spelen namelijk de belangrijkste rol tijdens het afvallen. Zij zijn belangrijker dan vrienden, familie of de coach.

Waarom geven zij geen steun tijdens het afvallen?

Vaak zit er angst achter. Verandering is eng en bovendien zien veel mensen afvallen nog steeds als afzien en honger hebben. Als jij gaat lijnen moet je afzien en honger hebben, en zal je een minder gezellig persoon worden, dat is wat mensen denken.

Grote onzin natuurlijk, want afvallen betekent helemaal niet afzien. Het betekent juist dat je goed voor jezelf gaat zorgen en heerlijke gezonde maaltijden gaat eten. Gezond eten betekent ook niet dat je nooit meer mag cheaten.

Tips die je kunnen helpen:

~ Wees duidelijk, leg uit waarom dit voor jou belangrijk is.

~ Vertel je partner wat wel helpt en wat niet. (naast je chips eten…, dat liever dus niet) ~ Doe zelf de boodschappen en laat je partner zien dat gezond eten lekker is.

~ Kook samen een gezonde maaltijd die past in jouw schema.

~ Jij een dagje vegetarisch, en hij wil liever wel vlees? Dat kan toch prima naast elkaar!

~ Leg de nadruk op je gezondheid/ fitter willen voelen, daar kan niets tegen worden ingebracht toch?

~ Verander niet alles ineens, maar telkens een klein beetje.

En weet dat gebrek aan steun, niet betekent dat je niet zult slagen!

Als jij het wilt, en je gaat ervoor dan kun je je doel echt behalen. Ook zonder de steun van anderen.

Mocht er iets zijn, heb je een dip , een vraag ....wat dan ook...ik ben er voor je!

Andrea

Leuk als je me ook volgt op Facebook en Instagram!

#mindset

24 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea