• Andrea

Emotie eten

Bijgewerkt: 28 dec 2019


Perfect eten is niet de sleutel tot een perfecte gezondheid en een gelukkig leven. Gezond eten en een gezonde leefstijl zijn dat wel. Een gezonde leefstijl houdt namelijk rekening met de behoeften van het lichaam...jouw lichaam.

Dit alles heeft ook te maken met je mindset en hoe jij met eten omgaat.

Wist je dat we op 1 dag wel 70.000 gedachtes denken. Bewust maar ook onbewust. En dat 70% daarvan negatief is?

Wist je ook dat we ruim 98% van alle gedachtes van gisteren vandaag gewoon weer opnieuw denken? Al deze gedachten creëren emoties. En deze emoties zorgen ervoor dat jij keuzes maakt die je eigenlijk niet (meer) wilt.

Emotie eten

Afgelopen zomer heb ik een summerschool gevolgd over hoe je je brein meester kan worden. Hierbij staan je gedachten en emoties centraal. Ik heb geleerd hoe je jezelf kunt coachen in lastige situaties, en ontdekken welke emoties leven in jezelf, en hoe je hiermee om kunt gaan op een andere manier dan door te eten.

Wanneer je nieuwe resultaten wilt bereiken en een ander zelfbeeld wilt ontwikkelen is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jij overtuigingen ontwikkelt die passen bij het resultaat dat jij graag wilt zien. Uiteraard is dit niet in 1 dag aangeleerd, en is het dus belangrijk om er bewust mee om te gaan. Dat kan soms ook best confronterend zijn maar ook heel waardevol.

Welk doel je ook hebt, als je iets wil veranderen is het noodzakelijk dat jij in beweging komt. Als jij niet de eerste stap zet, en daarna de volgende stap komt je doel ook niet dichterbij.

Daarom krijgen alle klanten van mij een mindset "opdracht" voordat ze aan het programma starten. Door het beantwoorden van een aantal vragen en deze op papier zetten, en door middel van visualiatie ga je op zoek naar je motivatie. Dit kan best confronterend zijn, zeker als je een lange geschiedenis hebt met diëten, of een verstoorde relatie met eten. Zie dit als een begin van jouw nieuwe avontuur, want om ergens te komen moet je eerst weten waar jij staat.

Wil je meer weten? Stuur me gerust een berichtje.

Andrea

Leuk als je me ook volgt op Facebook en Instagram!

#Eetverslaving #emotieeten #ePower #mindset

13 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea