• Andrea

Andrea Foodcoach recept: Gehaktballetjes met stroganoff saus

Bijgewerkt: jan 1


Dit is een recept dat erg populair is bij kinderen. Ook lekker om met kipgehakt te maken!

Gehaktballetjes met stroganoff saus 4 personen voor de balletjes 500 gram rundergehakt of kipgehakt 2 el mosterd 1 el paprikapoeder 1 ei Peterselie voor de stroganoff saus 2 paprika's 2 grote uien in stukken 400 gram champignons 2 tenen knoflook 1 eetlepel paprikapoeder 1 eetlepel ketoembar 1 eetlepel oregano 1 eetlepel basilicum Peper en zout 1 klein blikje tomatenpuree 1 groente bouillon blokje 250 ml kokend water 200 ml kookroom/ crème fraiche/ (plantaardige) room Zo nodig 1-2 tl arrowroot (natuurlijk bindmiddel) Meng de ingrediënten voor het gehakt samen en draai kleine balletjes. Ik haal er ongeveer 20 balletjes uit. Braadt deze balletjes in een hapjespan in wat boter of olie. Ze hoeven niet helemaal door en door gaar te worden, omdat ze straks in de saus nog nagaren.

Schep de balletjes uit de pan en voeg de gesneden groenten er aan toe. Bak dit op hoog vuur, en voeg de kruiden, tomatenpuree, bouillonblokje met water en de room toe. Breng aan de kook en zet het vuur daarna lager. Voeg de gehaktballetjes weer toe en laat dit nog 15 minuutjes sudderen. Is de saus nog te dun? Voeg dan 1 à 2 tl arrowroot toe (door een zeefje om klontjes te voorkomen). Lekker met volkoren basmatirijst, zoete aardappel blokjes of bloemkoolrijst. Eet smakelijk!

Ga jij deze gehaktballetjes maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #AndreaFoodcoach als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Liefs Andrea

#Receptenvoorkinderen #recept

69 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea