• Andrea

Andrea Foodcoach recept: wortel linzen burgers

Bijgewerkt: jan 1


Eet je vegetarisch of wil je minder vlees eten?

Dan kan ik je deze wortel linzen burgers echt aanraden. Een heerlijk vegetarisch recept.

Voor 4 burgers: 1 zak linzen kant en klaar (bijvoorbeeld stazak van Hak) Zakje geraspte wortels 1 sjalot of een uitje 2 teentjes knoflook 1 ei 60 gram havermout 1 el komijnzaad 2 tl paprikapoeder 2 tl kurkuma peper en zout 1 el olijfolie Doe de linzen, sjalot, wortel, knoflook, de kruiden en olijfolie in een keukenmachine en maal kort tot een grove structuur. Maal in een andere kom de havermout fijn met een staafmixer en kluts het ei. Doe de havermout, het ei en het linzenmengsel in een kom en meng met je handen door elkaar. Zet de kom 15 tot 30 minuten in de koelkast, zodat het iets steviger wordt. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden. Haal de kom uit de koelkast en vorm burgers van het mengsel. Leg de burgers op een bakplaat met bakpapier en bak ze in 15 minuten gaar en krokant in de oven.

Wil je ze nog krokanter? Dan kun je ze nog heel even om en om bakken in een koekenpan. Serveer met een zelfgemaakt knoflooksausje (of met hummus) rucola sla en een halve avocado.

Ga jij deze wortel linzen burgers maken? Ik vind het superleuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in jouw foto's of gebruik de hashtag #AndreaFoodcoach als je ze deelt op Facebook en/of Instagram!

Liefs Andrea

#recept #Vegetarisch #Zonderenummers

59 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea