• Andrea

Andrea Foodcoach recept: Andijvie stamp met een Indische twist

Bijgewerkt: jan 1


Een Hollandse andijvie stamppot met een Indische twist. Kinderen vinden dit recept ook erg lekker! Ik gebruikte voor de puree een aardappel die lager is in koolhydraten maar een zoete aardappel past ook goed in dit recept. voor 2 personen * 600 gr aardappels * Halve stronk andijvie * Scheutje kokosmelk uit een blikje * Snufje ketoembar * Snufje gemalen gember/djahe * Snuf kurkuma * peper en zout * 2 eetlepels gebakken uitjes Gehaktballetjes: * 300 gr rundergehakt * 1 theelepel sambal (of meer/minder naar smaak) * Snuf knoflookpoeder * Snuf laos * Snuf gember/djahe * Peper * 4 eetlepels volkoren paneermeel (of een volkoren beschuit zeer fijn malen) * 1 ei Kook de aardappels gaar in een pan met water. Meng ondertussen alle ingrediënten voor de gehaktballetjes door elkaar in een kom. Draai hier balletjes van. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin op hoog vuur en bak ze daarna op laag vuur gaar, circa 12 minuten. Snij de stronk andijvie fijn en was het goed, laat de andijvie uitlekken in een vergiet. Giet de aardappels af en voeg de andijvie er beetje bij beetje bij terwijl je alles stampt met een stamper. Mocht je andijvie overhouden kun je dat prima gebruiken in een salade voor lunch de volgende dag, of in een smoothie. Voeg een scheutje kokosmelk en de kruiden toe en meng goed door elkaar en warm nog een paar minuten door in de pan. Serveer met de balletjes en wat gebakken uitjes. Erg lekker!

Ga jij deze andijvie stamp maken? Ik vind het superleuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in jouw foto of gebruik de hashtag #AndreaFoodcoach als je ze deelt op Facebook en/of op Instagram.

Liefs Andrea

#Receptenvoorkinderen #recept #Andijvie

108 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea