• Andrea

Andrea Foodcoach recept: courgette lasagne met geitenkaas en Indiase kruiden

Bijgewerkt: jan 1


Bij een lasagne denk je vaak aan Italiaanse recepten. Deze is verrassend anders!

De kerrie, kurkuma en laos zorgen voor een Indiaas tintje. Deze lasagne is vegetarisch maar je kunt er uiteraard ook vlees aan toevoegen.

Rul dan eerst wat rundergehakt of kipgehakt voordat je de ui, champignons etc toevoegt.

Courgette lasagne met geitenkaas en Indiase kruiden

Voor 2 personen

1 courgette | 1 kleine rode ui | 10 champignons | 2 teentjes knoflook | 350 gr. tomaten uit blik (op sap) | 1 ei | 1 tl. laos | 1 tl. kerrie | 1 tl. geelwortel (kurkuma) | mespuntje cayennepeper | peper & zout | 80 gr. zachte geitenkaas | 2 tomaten | olijfolie | pijnboompitjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak met de kaasschaaf lange plakken van de courgette, besmeer ze met wat olijfolie en grill ze eventjes. Dep goed droog! Anders wordt de lasagne te nat.

Snijd de ui, champignons en knoflook fijn. Verhit wat olie in de pan en bak het samen een paar minuten aan. Voeg nu alle kruiden, peper en zout naar smaak, de tomaten met het sap en het ei toe. Roer goed, doe er dan een eetlepel geitenkaas bij en laat het 5 minuutjes sudderen. Wel steeds goed doorroeren.

Vet de ovenschaal in met wat olie en snijd de tomaten en resterende geitenkaas in plakken.

Leg een laag courgette in de schaal, giet het mengsel erop en dan de plakken tomaat. Vervolgens doe je daar de geitenkaas overheen en dan weer een laag courgette. Maak zo nog 2 laagjes en strooi pijnboompitjes op de laatste laag. Bak circa 15 minuten de oven.

Ga jij deze courgette lasagne maken?

Ik vind het superleuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij gerust in jouw foto, of gebruik de hashtag #AndreaFoodcoach als je ze deelt op Social Media.

Eet smakelijk!

Liefs Andrea

#Vegetarisch #recept #courgette

0 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea