• aweda

Guilty free Snicker!


Een gezondere variant van de Snicker

Ik zeg expres gezondere, want als je hier iedere dag een paar stukken van neemt word je er natuurlijk wel dikker van en is het niet gezond voor je. Er zitten namelijk nog best wat calorieën in.  Maar geloof me: van deze lekkernij heb je aan een klein stukje voldoende.

Bewerkt voedsel zorgt er namelijk voor dat je hersenen niet het seintje krijgen van verzadiging en je dus door kunt blijven eten. Deze Snicker bevat geen geraffineerde suikers en ook geen e-nummers. Voeding in plaats van vulling dus! Deze schaal krijg je echt niet leeg ;-)

Ik bewaar dit gewoon in de vriezer trouwens. Iedere vrouw heeft af en toe een periode dat ze chocolade MOET eten, toch?!  En dan is deze versie veel lekkerder en beter voor je dan een kant en klare reep uit de supermarkt.  

Het recept voor een guilty free Snicker: 

Wat heb je nodig:

Chocolade bodem

70 gram kokosolie

10-20 gram cacao poeder

30 ml ahornsiroop

Snufje zout

Nougat laag

70 gram kokosolie

30 ml melk

50 ml ahornsiroop

80 gram amandelmeel

Topping:

6-8 medjoul dadels

2 tl pindakaas 15 ml water

1 tl vanille extract (gedroogd of vers)

40 gram pinda's (ik heb gemengde noten gebruikt)

Keukenmachine of goede staafmixer 

Je begint met het maken van de chocolade bodem. Hiervoor doe je alle ingrediënten in de keukenmachine en wacht je tot er een glad mengsel ontstaat. Deze giet je in een bakvorm of ovenschaaltje die je bedekt hebt met plastic folie. Zet dit 10 minuutjes in de vriezer.

Daarna begin je aan de nougatlaag. De ingrediënten voor deze laag doe je weer in de keukenmachine tot het een glad mengsel is. Giet dit over de chocolade laag en zet dit een uur in de vriezer.

Dan is het tijd om de topping te maken. Ook hierbij heb je weer de keukenmachine nodig. Voeg alle ingrediënten samen, behalve de pinda’ s, en laat de machine draaien tot er een plakkerig geheel ontstaat. Dit verdeel je over de nougat laag en daar druk je de halve pinda’s of noten in. Ik heb er nog wat gesmolten pure chocolade overheen gesprenkeld. Laat het weer een uurtje in de vriezer opstijven, snij ze in blokjes of repen en geniet ! 

Ga jij dit taartje maken? 

Andrea 

Voeg me gerust toe op Facebook en Instagram 

#Snicker #Chocolade #Zondersuiker #Zonderenummers

85 keer bekeken

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea