Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

Zoete chili saus

28/04/2017

Zoete Chili saus ken je vast uit een flesje. Alleen jammer dat het zo vol met suiker zit. Daarom een recept om het zelf te maken. Zo klaar! 

Ingrediënten voor 1 flinke pot:
6 rode pepers (hou je van pittig laat dan de zaadjes zitten)
5 teentjes knoflook
200 ml water
100 ml witte azijn
100 ml honing
1 el arrowroot (bindmiddel) + scheutje water
Snuf zeezout

Was de rode pepers en verwijder eventueel de zaadlijsten. Snijd de pepers in grove stukken.
Hak de knoflook grof. Doe de rode pepers met de knoflook, het water, het azijn, de honing en een snuf zout in de blender of keukenmachine en blend er een egale massa van. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, een beetje structuur is best lekker. Je kunt het ook even kort pureren met een staafmixer.
Giet het mengsel in een steelpan en breng het aan de kook.
Maak een papje van de arrowroot en het water en voeg dit bij de chilisaus. Laat het al roerend nog een paar minuutjes doorkoken.

De chilisaus is klaar als deze ietwat stroperig is geworden.
Giet de saus in een schone pot en bewaar hem in de koelkast. Je kunt de saus wel enige weken bewaren, mits je de pot goed schoon houdt.

Durf je te proeven? 😃

 

 

 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload