Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

Radijs, een echte detox groente

21/04/2017

Radijsjes, een heerlijke snack groente maar ook lekker in salades maar je kunt ze ook stomen, roerbakken en koken. En ze zijn super gezond! 
Ze zijn zeer rijk aan calcium, zitten bomvol vitamine C en ze bevatten ook nog flink wat ijzer en vezels. 

 

 

Spijsvertering & ontgiften 
Radijs is goed voor de spijsvertering omdat er veel vezels in zitten en gaat constipatie tegen. Het voert bovendien ook alle overbodige afvalstoffen uit het lichaam. 

En dat is wel belangrijk om te weten: Wanneer je gaat afvallen, en dus vet verliest, komen er afvalstoffen vrij uit vet. Niet voor niets heeft ons programma een detox fase. Radijsjes zorgen voor een goede detox van het lichaam 

In de nieren worden gifstoffen opgeslagen zodat ze geen schade kunnen aanrichten in het lichaam. Door radijsjes te eten gaan de nieren harder werken om gifstoffen af te voeren. Het is een natuurlijk diureticum: je gaat er meer van plassen.

 



Radijsjes zijn ook goed te verwerken smoothie:
Mix eens een paar radijsjes met een beetje gember en een hele komkommer. Doe er wat kruiden bij zoals verse tijm, perterselie en basilicum en je hebt een heerlijke en supergezonde drank.

Wil je liever een wat zoetere smoothie?
Mix dan 6 radijsjes met 100 ml kokoswater, 50 ml kokosmelk, 1 banaan en 50 gram (diepvries) frambozen. 

 

 

 



Tip: heb je last van oprispingen na het eten van radijsjes? Natuurlijk moet je ze goed kauwen maar eet de bladeren van de radijs eens mee. Je zult er minder last van hebben.

 

Houdbaarheid

Zonder loof is radijs ongeveer een week in de koelkast houdbaar. Met loof is dit iets korter. Je kunt radijs het beste ondergedompeld in een kopje water en zonder blad in de koelkast bewaren. Als je het blad eraan laat zitten wordt de radijs sponzig.  

Alle voedingsstoffen trekken uit de knol en gaan naar het blad. Radijs is vrij kort houdbaar door het hoge vochtgehalte. Hierdoor worden ze snel glazig of zwart vanbinnen. Radijs is niet geschikt om in te vriezen. 

 

Leuk als je me ook volgt op Instagram en Facebook

 

Fijne dag!

Andrea

 

 

 

 

 

 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload