Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

Mexicoooooo

23/07/2017

Als je het over lasagne hebt dan denk je waarschijnlijk als eerste aan een Italiaans gerecht.  Maar dat hoeft echt niet persé Italiaans te zijn.

Hou je van lasagne èn van Mexicaans eten? Dan is deze Mexicaanse lasagne echt een aanrader! 

Deze heeft een heerlijke kruidige saus met gehakt en bonen, en in plaats van deegbladen gebruiken we volkoren wraps.

De meeste kant en klare kruidenmixen/sausen zitten vol met zout en e-nummers. 

De saus maken we natuurlijk lekker zelf!  En dat is echt zo gepiept met een blikje tomatenblokjes op sap en Mexicaanse kruiden. 

 

De topping bestaat uit kaas met tortilla chips. En daarom vinden kinderen deze lasagne ook erg lekker ;-) .

Wil je de lasagne iets lichter maken laat dan de tortilla chips in de zak zitten, en in plaats van gehakt kun je ook blokjes kipfilet gebruiken.

 

 

 

Mexicaanse lasagne

 

4 personen

 

500 gr mager rundergehakt

150 gr geraspte kaas

Paprika

Ui

1 blik tomatenblokjes

1 klein blikje tomatenpuree

1 potje kidney bonen

2 tenen knoflook

2-3 volkoren wraps  (oa te koop bij een biologische supermarkt of huismerk Jumbo) 

Handje biologische tortilla chips (vanwege E621)

Zure room

Guacamole, zelfgemaakt

Salsa, recept staat hieronder

 

Kruiden:

Paprikapoeder

Oregano

Cayennepeper of chilipeper

Djintan

 

 

Verwarm oven voor op 180 graden

Snij de ui en paprika in stukjes. Spoel de kidney bonen af onder de kraan en laat uitlekken in een vergiet.

Rul het gehakt zonder olie in een wok, en voeg daar de gesneden ui en paprika aan toe en bak even aan. Voeg dan de tomatenblokjes uit blik toe (samen met het sap), tomatenpuree en de kruiden. Zet het vuur laag , en laat dit 10 minuutjes zachtjes pruttelen.  Daarna kunnen de bonen erbij.

 

Vet een ovenschaal in en schep een laagje saus in de schaal. Snij de tortilla doormidden  (of in vieren afhankelijk van de grootte van de ovenschaal) en leg bovenop de saus. Maak zo nog een paar laagjes.

Bestrooi de laatste laag met geraspte kaas en wat verkruimelde tortilla chips.

Zet 15 min in de oven.

 

Serveer het met een schepje zure room, zelfgemaakte guacamole en een eenvoudige groene salade.

 

Eet smakelijk !

 

Ik vind het leuk als je een reactie achterlaat :-) 

Andrea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload