Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

Karamel cheesecake met zeezout

27/07/2017

Als je niet van hele zoete taartjes houdt dan is deze cheesecake echt een aanrader.

Oké er zitten best wat dadels en daardoor bevat de taart wel suikers maar niet in geraffineerde vorm. Het maakt de taart ook niet extreem zoet. 

Het geeft een heerlijke karamel smaak en in combinatie met het zeezout erg verrassend!  

 

In plaats van dadels kun je ook gedroogde vijgen gebruiken. 

 

Karamel cheesecake met zeezout

60 gr pecan noten
50 gr havermout
15 medjoul dadels
1 tl vanille poeder 
2 tl cacao poeder
200 gr roomkaas
100 gr Griekse yoghurt
Keltisch zeezout
Wat extra noten ter garnering op de taart

Springvorm van 20 cm

Bakpapier

 

 

 

We beginnen met het maken van de bodem:


Meng de pecan noten met de havermout en 6 medjoul dadels in een keukenmachine tot een stevig mengsel. Voeg er eventueel wat water aan toe als het mengsel in niet goed kan draaien. Het moet een plakkerig maar stevig mengsel zijn.

 

 

 

 

Bekleed de springvorm met bakpapier en bedek de bodem met het pecannoten-dadel mengsel. Strooi hier een laagje zeezout overheen. Druk dit goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast.

 

Nu gaan we laag 2 maken:

 

Meng de roomkaas met de Griekse yoghurt in een kom, en voeg de vanille en de cacao poeder toe. Proef en voeg zonodig meer vanille en/of cacaopoeder toe.
Snijd 5 medjoul dadels in kleine stukjes en voeg deze ook bij het roomkaas mengsel. Meng dit alles goed door met een spatel.

Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de roomkaas over de bodem.

 

 

 

 


Topping:
 

Garneer de taart met nog wat noten. Ik heb walnoten en pecannoten gebruikt maar andere noten zijn ook goed.  Snij nog 1-2 dadels in kleine stukjes en leg deze ook op de taart. Bestrooi de taart nog met wat zeezout.

Laat de taart minimaal een paar uur opstijven in de koelkast. Het liefst een hele nacht, als dat lukt ;-) 

 

Eet smakelijk!

 

Een leuke korting

 

Ga je deze cheesecake maken?  En wil je dan het mooie Keltisch zeezout gebruiken wat ik ook altijd gebruik,  met een leuke korting?

Ga dan naar www.selnature.com en ontvang 15% korting op het hele assortiment. Gebruik de code "coachandrea" in het winkelmandje. De code is geldig tot en met 21 september! 

 

Leuk als je dan een reactie achter laat onder dit bericht. Ik ben benieuwd wat je er van vindt. 

 

Andrea 

 


 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload