Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

Chocolade is het antwoord!

05/08/2017

Een chocolade brownie die verantwoord is,  die niet in de oven hoeft, en ook nog eens HEEL erg lekker. Chocolade en rozemarijn samen is echt een heerlijke combinatie.

 

Een lekker tussendoortje of hapje voor bij de koffie of high tea!

De brownie bevat rauwe cacao en dat zit vol met antioxidanten. En dat beschermt je lichaam tegen vrije radicalen.  Cacao bevat ook Magnesium en dat is goed voor je spieren en helpt je ontspannen. 

Als zoetstof gebruik ik rauwe honing. Rauwe honing heeft een bacterie- en schimmelremmende werking, dankzij de enzymen die bijen aan honing toevoegen.

 

Honing kan daarom verlichting bieden als je keelpijn, een maagzweer of bacteriële darminfectie hebt. Het is een probiotioca en houdt de darmflora in balans.

 

Lekker eten kan dus ook echt goed voor je zijn. Fijn hè!

 



Wat heb je nodig?

100 gram Medjoul dadels 
150 gr amandelmeel
3 el rauwe cacao , of meer als je wilt
3 el honing
1 takje rozemarijn, heel fijn gehakt

voor de frosting: 2 el kokosolie en 2 a 3 el rauwe cacao

Pureer de dadels fijn met een scheutje water.
Schep de puree samen met de cacao, amandelmeel, honing en fijngehakte rozemarijn in een kom en kneed tot een deeg. Proef even en voeg naar smaak nog wat cacao of honing toe. Leg een bakpapiertje in een bakvorm en leeg het deeg daarin.

Snij hem alvast in stukken zodat de chocoladefrosting straks alle kanten bedekt.

Maak de frosting door het kokosvet te smelten en te mengen met de cacao. Je krijgt nu een chocoladesausje. Schenk dit over de brownie heen en zet vervolgens minimaal twee uur in de koelkast. Kun je niet zo lang wachten? Dan kun je hem ook een half uur in de vriezer zetten.

Nomnomnomnom 

 

 

 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload