Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

Pizza gezond!

11/10/2017

Een pizza bevat veel calorieën, een pizza margherita komt op ongeveer 900 calorieën. Eén van de meest gekozen pizza's tegenwoordig is een shoarma pizza, die bevat al meer dan 1000 calorieën.

En laat ik daar nu een gezond versie voor hebben: minder vet, koolhydraatarm en vol met groente! De bodem is namelijk gemaakt van courgette.

Nu klinkt dat misschien niet zo aantrekkelijk, maar geloof me...deze is echt verrassend lekker!  

 

 

 

Volg je het e-Power programma? Dan kun je deze pizza eten in fase 1 en 4.

Uiteraard kun je ook andere toppings gebruiken. 

 


Shoarma pizza

voor 1 pizza

500 gr courgette, fijn geraspt
80 gr parmezaanse kaas , geraspt
50 gr boekweitmeel , of volkoren (spelt) meel maar dan is de pizza niet meer glutenvrij
1 groot ei

Topping voor de pizza shoarma
4 el tomatensaus, of meer naar smaak (ik gebruik hiervoor tomaten passata)
1 el shoarma kruiden (recept zie tekst verderop!)
1 rode ui, in ringen
Zongedroogde tomaatjes
Kastanje champignons, in plakjes
Kipfilet reepjes /blokjes
Pijnboompitten
Handje rucola sla

Shoarmakruiden: maak extra en bewaar in een potje. Het is namelijk ook lekker met andere vleessoorten en kip!

* 2 tl gemalen komijnzaad (djinten)
* 2 tl korianderpoeder
* 1 tl kurkuma
* 2 tl gemberpoeder
* 1 tl kaneel
* 1 tl gemalen peper 
* 1 tl cayennepeper
* 2 tl paprikapoeder
* 1 tl kruidnagelpoeder
* 2 tl knoflookpoeder
* 1 tl zeezout

 


Oké aan de slag!
Verwarm de oven op 220 graden.

 

Rasp de courgette. Je kunt hier een keukenmachine voor gebruiken maar ik vind het schoonmaken ervan meer werk dan even met de hand raspen. Ik heb een simpele handrasp gebruikt, en dan de fijne rasp, zo klaar!

 

 

 


Schep de geraspte courgette in een grote schone theedoek en knijp al het vocht eruit, herhaal dit een paar keer. Dit is een belangrijke stap bij het maken van de pizzabodem: teveel vocht = natte bodem. Zoals je ziet op de foto komt er veel vocht uit de courgette.

 

 


Meng in een kom de courgette met de kaas, meel en ei en kneedt het deeg met je handen. Het is niet erg als een beetje plakkerig wordt. Je kunt er eventueel nog wat meel aan toevoegen als het lastig kneden is. 

 

Smeer het courgette mengsel uit in een laag van ongeveer een halve cm dikte op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de pizza in de oven en bak 15 minuten.

 

Snij dan ondertussen de kipfilet reepjes/blokjes wat kleiner en meng ze met de shoarma kruiden. Bak ze in wat kokosolie of olijfolie in een koekenpan gaar.

 

Verlaag  na 15 minuten de temperatuur van de oven tot 200 graden , draai de pizzabodem om. Dit gaat handig als je nog een velletje bakpapier op de pizza legt.

 

 

 

 

Beleg de pizza met tomatensaus (strooi er nog wat knoflookpoeder en shoarmakruiden overheen) , de gebakken kipstukjes en de rest van de toppings en eindig met wat geraspte parmezaanse kaas en zet nog 5-7 min terug in de oven.

 

Serveer de rucola op de pizza, en tadaaaaa : je gezonde versie van een shoarma pizza!


Geniet er van en ik vind het leuk om te horen als jij deze pizza ook gemaakt hebt. 

Leuk als je me ook volgt op Facebook, en Instagram 

 

Andrea

 

 

 




 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload