Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

Oh mega! Omega-7

10/12/2017

De omega blend is razend populair, bij klanten die het e-Power+ programma volgen

(het online afvalprogramma met een online voedingscoach) maar het is ook een waardevol product als je het programma niet volgt.  

 

De omega blend bevat namelijk de vetzuren 3-5-6-7 en 9, en is 100% natuurlijk. Het bevat namelijk geen vis maar alleen vetzuren uit zaden, algen, en fruit . Hierdoor is dit product geschikt voor vegans en vegetariërs. En nog een voordeel: geen vissmaak meer in je mond! 

 

Een van de vetzuren is dus omega-7.  De bron hiervan is de duindoornbes. Dit is een van de weinige vruchten die van nature omega 7 bevat. Daarnaast bevat de duindoornbes de omega 3-6-9 vetzuren en natuurlijke antioxidanten zoals vit E en carotenoïden.

 

 

 

 

 

Waar is omega-7 eigenlijk goed voor? 

 

Heb je last van een droge huid of huidaandoeningen als eczeem of psoriasis? Dat komt waarschijnlijk omdat je niet genoeg omega-7 binnenkrijgt. Omega-7 hydrateert je huid, je mond en je ogen.

 

 

☄️Omega-7 vetzuren zijn onverzadigde vetzuren die door het lichaam aangemaakt worden. Ons lijf gebruikt deze vetzuren onder andere om de huid te hydrateren. Als je ouder wordt, maakt je lijf steeds minder omega-7 aan. De overgang kan er ook voor zorgen dat de aanmaak van dit vetzuur afneemt.

 

☄️ Omega-7-vetzuren blijken effectief te zijn bij aandoeningen van het maagdarmslijmvlies, eczeem, astma en bij Sjögrenpatiënten (een auto-immuunziekte waarbij de klieren in de slijmvliezen chronisch ontstoken zijn)  met droge ogen en een droge mond. Daarnaast is omega-7 effectief bij postmenopausale klachten zoals pijn, jeuk en een droge vagina. 

 

 

 

☄️ Betere energiehuishouding
Daarnaast heeft Omega-7 een signaalfunctie tussen spier- en vetcellen. Het is een hormoonachtige molecule die zorgt voor een optimaal energiegebruik en –opslag. Omega-7 kan je energiehuishouding zo positief beïnvloeden dat het de kans op een metabool syndroom, het pre-stadium van diabetes type 2, sterk verkleint.👍🏼

 

 

☄️ Minder kans op overgewicht
Naast een kleinere kans op suikerziekte neemt ook de kans op het ontwikkelen van obesitas af. Obesitas ontstaat door ontstekingen in vetcellen. Omega-7 heeft een ontstekingsremmende werking en kan de oorzaak van het opeenhopen van vet tegen te gaan. Het vetzuur kan signaleren of vetcellen genoeg energie hebben.

 

Transvetten verstoren juist deze signaalfunctie waardoor het lichaam geen rem heeft op de inname van vetten en daardoor krijg je geen verzadigd gevoel in je maag.

De combinatie van de rem op ontstekingen in vetcellen en het verzadigde gevoel dragen bij aan het verminderen van obesitas.

 

Stuur me een berichtje, ik kan het voor je bestellen. 

Andrea 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload