Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

Wat is het e-Power programma?

12/07/2018

Ik geef iedere dag informatie over het e-Power programma en wat het voor die persoon kan betekenen.  Maar wat is het e-Power programma eigenlijk? En wat doet het met je?

 

 

Wat is het e-Power programma?


Het e-Power programma is een voedingsprogramma waarbij je je stofwisseling weer in balans brengt. Veel mensen hebben een uitgebreid verleden van diëten dat vaak niet vol te houden is. Dat kan zijn omdat je te weinig eet of maaltijdvervangers gebruikt (crashen), of nutriënten uit je voeding laat (koolhydraten, eiwitten of vetten) .

Dat is bij het e-Power programma dus niet het geval. Het is geen dieet maar een gezond lifestyle programma. Geschikt voor mannen en vrouwen, jong en ouder, veel of weinig overgewicht, overgangsklachten, diabetes type 2, darmproblemen, migraine en huidproblemen.

 

Je hoeft geen calorieën te tellen, nutriënten te vermijden, producten af te wegen of punten te tellen....maar gewoon eten totdat je genoeg hebt. 

Ieder mens heeft namelijk een andere energie behoefte, en bovendien vind ik het belangrijk dat je leert luisteren naar je lichaam. Dat je je lichaam weer gaat voeden in plaats van vullen!

 

 

Vier fases


En dat doen we dus in een aantal fases. Het programma duurt 4 maanden met 4  periodes van 30 dagen. Eén periode bestaat uit 4 fases.

De eerste fase is een voorbereidingsfase : je eet alle nutriënten alleen niet meer uit pakjes en zakjes. Ook de toegevoegde suikers laten we staan.
De laatste 2 dagen laat je de complexe koolhydraten even staan zodat je goed voorbereid bent op de volgende fase.


En dat is de detox fase. In deze fase ontgift je je lichaam. En dat doen we niet door alleen maar sapjes te drinken. Je gaat gewoon voedsel eten in deze fase. Er komen afvalstoffen vrij en daar kun je best last van hebben. Hoofdpijn, zware oogleden, spierpijn, zware benen hebben, vermoeidheid, een korter lontje ;-) Dat zijn allemaal ontgitigingsklachten en zijn echt tijdelijk. Het is een teken dat je lichaam hard aan het werk is om oude rommel op te ruimen. Dus dat is positief! Hier lees je onderaan de pagina meer over ontgiften.

  
Veel mensen verliezen al 2-3 kilo in de detox fase, maar dat is per persoon verschillend. Het is ook afhankelijk van je vorige eetpatroon.  Wat iedereen wel merkt is dat ze binnen enkele dagen een minder opgeblazen hoofd en buik hebben. Ook de maagstreek is veel platter en het oogwit is witter.

In de daarop volgende fase, fase 3, voegen we weer plantaardige en dierlijke eiwitten toe aan de voeding maar eet je nog geen complexe koolhydraten. Dit is een fijne fase. Heerlijk genieten van alle recepten met bijvoorbeeld kip, vis, noten, zaden eieren, en alle groente en fruit dat je maar kunt bedenken.

Hierna volgt fase 4, en ga je je lichaam opnieuw voeden en jezelf een nieuw, blijvend eetpatroon aanleren zonder gifstoffen en overbodige toevoegingen die ons lijf niet wil hebben. Er worden weer complexe koolhydraten toegevoegd aan de voeding en eet je alle nutriënten weer. In deze fase kun je eigenlijk bijna alles weer eten.

 

 

Voeden in plaats van vullen


Eigenlijk heel simpel: je gaat je lichaam weer VOEDEN in plaats van VULLEN en leren wat voeding met je lichaam doet. Dat betekent etiketten (leren) lezen en geen bewerkt voedsel meer eten. Dus geen kant-en-klaar gerechten, geen pakjes en zakjes meer en ook geen geraffineerde suiker meer. 

 

En als je je doel bereikt hebt dan blijf je lekker eten uit fase 4 en ga je balans zoeken. Een balans die werkt voor jou! Voor de één is dat de 80/20 regel: doordeweeks volgens het programma en in het weekend niet. De ander volgt een paar keer jaar een volledige ronde , of houdt af en toe een balansdag met fase 2 en 3. Mogelijkheden genoeg! 

Het resultaat, in combinatie met de Juice Plus supplementen, is niet alleen dat je heel wat kilo's kwijtraakt. Maar ook :


~veel meer energie

~beter slapen
~hormoonhuishouding komt weer in balans
~minder hoofdpijn
~minder eetbuien (stabiele bloedsuikerspiegel)
~en je huid en haar krijgen een enorme boost!

Benieuwd wat het e-Power voor jou kan betekenen? Stuur me dan gerust een berichtje of reageer hieronder. 

Spreek ik je zo? 
Andrea

 

 

 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload