Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

e-Power recept: Jachtschotel met zoete aardappel

25/01/2019

 

Vaak wordt gedacht dat afvallen of een gezonde levensstijl volgen zwaar en saai is, en dat je nooit meer koolhydraten mag eten. Het tegendeel is waar... ;-) 

 

Als je het e-Power programma volgt ga je echt heerlijk eten, en vooral ook genieten van lekker en goed eten. Dan wordt het behalen van jouw gezonde gewicht echt een feestje!!  

 

Zoals dit recept 😋... daar kan toch geen ongezonde maaltijd tegenop?

 

 

E-Power recept: Jachtschotel met zoete aardappel 

 

Fase 1-4  als je het e-Power programma volgt

 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

 

1 kg zoete aardappelen
400 gr rundergehakt
3 uien
1 paprika
1 prei
1 blikje tomatenblokjes 
1 el bouillonpoeder 
2 appels (bijv. Jonagold)
50 gr geraspte kaas
2 blaadjes laurier
Snuf nootmuskaat
Peper en zout
Evt sambal 

 

 


Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).


Schil de zoete aardappelen en snijd ze wat kleiner , kook de zoete aardappelen gaar in water met wat zout. Giet de aardappelen af en stamp er een puree van. Je kunt de puree eventueel wat smeuïger maken met een scheutje melk. Breng de zoete aardappelpuree op smaak met peper en zout en zet apart.

 

Pel en snipper de ui. Fruit dit aan in wat olijfolie.


Voeg het gehakt toe en bak dit mee. Breng het op smaak met peper en zout en de nootmuskaat, peper en zout. Was en snij de paprika en de prei. Voeg dit bij het gehakt en bak mee. Voeg nu de tomatenblokjes en bouillonpoeder toe samen met de laurier en laat het geheel op een zacht vuur zo’n 20 minuten stoven. Voeg evt wat sambal toe als je van pittig houdt. 

 

Schil de appels en snij  in dunne plakjes. Giet het gehaktmengsel in een ovenschaal. Leg hierop de plakjes appel. Verdeel de zoete aardappelpuree over de ovenschotel en bestrooi met wat geraspte kaas.


Bak de jachtschotel in ongeveer 20 minuten goudbruin op 200 graden. De ovenschotel is klaar als het kaaslaagje lekker krokant is. Dus laatste paar minuten even onder de grill. 

 

Wil je vaker dit soort recepten voorbij zien komen op je tijdlijn van Facebook? Voeg me dan gerust toe als vriend. Ik plaats regelmatig gezonde en lekkere recepten die in het e-Power programma passen.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload