Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

E: info@AndreaFoodcoach.nl

Tel: 06-28848896

online

voedingscoach

K.v.K 67451527

Privacyverklaring

Cookieverklaring

© Copyright 2016 by Andrea 

 

Blog

e-Power recept: Gehaktschotel met Zwolse stoofkruiden

25/02/2019

Ik hou van ovenschotels. Het is makkelijk (de oven doet het meeste werk) en je kunt er lekker veel groente in kwijt. Zoals deze gehaktschotel met Zwolse stoofkruiden. Een heerlijk kruidig recept dat past in het e-Power programma ( fase 1 en 4) .

 

Wil je op je koolhydraten inname letten? Gebruik dan een aardappel die lager is in koolhydraten zoals bijvoorbeeld de Colomba of Carisma aardappel. Of maak een puree van knolselderij met pastinaak. Erg lekker! 

 

De kruidenmix van Jonnie Boer is een krachtige, volle melange met kruidnagel en anijszaad. Ook te gebruiken voor een lekkere hachee of een ander stoofgerecht. Te koop bij de meeste supermarkten. 

 

 

Gehaktschotel met Zwolse stoofkruiden

 

4 personen


1 kg kruimige aardappelen

500 gram rundergehakt 

500 gram uien

450 gram prei

150 ml water

70 g tomatenpuree

2 eetlepels  Zwolsche stoofkruiden (Jonnie Boer)
1 tablet groente bouillon 
Scheutje room of melk
Volkoren paneermeel (of verkruimel 2-3 volkoren beschuiten fijn)

 

Verwarm de oven voor op 190 ºC.

 

Pel de uien, halveer ze en snijd ze in halve ringen. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de uien 25 min. op laag tot middelhoog vuur tot ze zacht en goudbruin zijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 20 min. gaar in water met eventueel zout. 

 

 

 

 

Bak het gehakt rul samen met de Zwolse stoofkruiden. Voeg de tomatenpuree, het water en bouillontablet toe en laat het nog circa 5 minuten zachtjes pruttelen.

Was en snij de prei en kook gaar, en giet af. Laat uitlekken in een vergiet.
Giet de aardappelen af en doe terug in de pan. Voeg de prei toe en stamp met een pureestamper tot een puree. Voeg een scheutje room toe zodat het wat romiger wordt. Dit kan eventueel ook met een scheutje melk.


Schep het gehakt in de ovenschaal, dek af met de uien en verdeel de aardappel-prei puree erover. Bestrooi met volkoren paneermeel en leg er een paar klontjes roomboter op.  Bak de gehaktschotel in het midden van de oven in 30 min. goudbruin.

 

Eet smakelijk !

 

Ga jij deze ovenschotel maken? Ik vind het super leuk om jouw creatie te zien! Dus tag mij vooral in je foto of gebruik de hashtag #AndreaFoodcoach als je ze deelt op Facebook en/of Instagram. 

 

 

Wil je vaker dit soort recepten in je mailbox ontvangen?

Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief, of volg mij op Facebook en Instagram

 

Liefs Andrea

 

 

 

 

Delen
Delen
Delen
vind ik leuk
Please reload

Ook interessant!
Please reload

5 tips om blijvend af te vallen

October 3, 2019

1/10
Please reload