Voedingscoach

 
 
Ik hou van koken en van eten ;-)
Van een paar ingrediënten een heerlijke maaltijd maken zonder ingewikkelde tijdrovende toestanden. Ik geloof in je lichaam voeden.  Voeding is niet zo maar even je lichaam vullen. Goede voeding brengt je zoveel moois! Het geeft je alle voedingsstoffen die je lichaam dagelijks nodig heeft om te functioneren. 
 
Er is een periode in je leven dat je eigenlijk alles zonder schade kunt eten maar op een gegeven moment kreeg ik  wel wat "vage" klachten. 
Een opgeblazen buik, maagzuur, weinig energie, pijnlijke gewrichten, vaak moe, niet uitgerust, onrustig slapen, brokkelende nagels, vale huid, en ik werd zwaarder en zwaarder. En hup, daar ging ik weer op het zoveelste dieet! 
Maar naar verloop van tijd zat ik weer in m'n oude patroon. Het was lastig volhouden omdat ik snel weer honger had en daardoor ook weinig energie....en je raadt het al.... Binnen no-time was ik weer aangekomen. Het bekende jojo effect, met een stofwisseling die uit balans was. 
 
Ik kende inmiddels alle diëten wel uit mijn hoofd, sommigen waren tijdelijk succesvol maar wat zij mij nooit leerden was: wat doet voeding nu met mij? Waarom zijn light producten zo slecht? Wat doet suiker met mijn bloedsuikerspiegel? Waarom heb ik zo'n snaai trek na het eten van zoetigheid? Hoe kom ik daar van af?!  
 
Ik was het beu!  Ik wilde me vooral weer fit voelen, meer energie hebben en natuurlijk ook wat kilo's afvallen. 
Ik volgde een lifestyle programma en in vier maanden was ik 14 kilo lichter en was ik veel centimeters aan omvang kwijt. Maar toen bleef ik stilstaan....erg frustrerend als je zo je best doet. 
Ik las over intermitted fasting en dat sprak mij aan en heb mij er meer in verdiept. 
Ik begon simpel: 3 hoofdmaaltijden per dag, en geen tussendoortjes. Daarna ben ik 2 dagen per week gaan vasten volgens de 16-9 methode. vast 2-3 dagen per week (de 16-9 methode) en eet verder gewoon gezond waarbij er zeker ook momenten zijn dat ik dingen eet die niet altijd passen in een gezond eetpatroon! ;-) 
Ik heb mezelf nooit uitgehongerd maar juist erg goed, lekker en veel gegeten.  Je lichaam VOEDEN in plaats van VULLEN. Geen light producten meer en ook niet bang zijn om gezonde vetten te gaan eten.  
 
Inmiddels begeleid ik al veel klanten op hun weg naar een gezonder en fitter lichaam. Dat gebeurt online, via e-mail, Facebook Messenger en WhatsApp. Heel makkelijk en efficiënt maar toch een stok achter de deur met mij als jouw coach. 
 
Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen en mijn kennis te verbreden zodat ik jullie nog beter kan helpen en adviseren. Bij het CIVAS instituut heb ik de opleiding "orthomoleculaire voeding en suppletie" succesvol afgerond.  In het najaar van 2019 ben ik gestart met de opleiding: Overgang & voeding. 

Graaf Hendrik III laan 135 B

4819 CD Breda

online

voedingscoach

© Copyright 2020 by Andrea